Radiologisch kabinet Diksmuide

Cone Beam

In Diksmuide kan je op onze radiologische afdeling terecht voor foto's, een echografie, mammografie (+ mammoscreening Vlaanderen) en een botdensitometrie. Enkel in het radiologisch kabinet in Diksmuide kan je een Cone Beam CT-scan laten nemen. Dat toestel laat toe om met een lage stralingsdosis de neusbijholten en tandenrijen in beeld te brengen.

Uitbating door het Jan Yperman Ziekenhuis

Op 1 september 2019 heeft het Jan Yperman Ziekenhuis een overeenkomst gesloten met radioloog Wim Faes, voor de overname van diens radiologiekabinet in Diksmuide. Dokter Faes blijft werken in de praktijk. Naast hem zijn er ook radiologen van het JYZ (dokter Katrien Goemaere, dokter Eva Pattyn en dokter Jan Capoen) aan de slag.

Dokter Wim Faes is al sinds 1995 actief in het radiologiekabinet in de Kasteelstraat in Diksmuide. "Voor mezelf verlicht deze samenwerkingsovereenkomst de werkdruk wat, en de patiënt heeft dankzij de samenwerking met het Jan Yperman Ziekenhuis nog vlotter toegang tot nieuwe ontwikkelingen in de radiologie. Een ander belangrijk voordeel is dat er nog vaker en intenser overleg onder collega's plaatsvindt, wat zeker ook in het belang van de patiënt is", aldus dokter Faes.

Goede verstandhouding met huisartsen

Voor dokter Faes is een goede verstandhouding met de huisartsen steeds belangrijk, en ook voor het Jan Yperman Ziekenhuis is dat een prioriteit. "Door deze samenwerking versterken we onze dienstverlening naar de patiënten en de samenwerking met de huisartsen uit de regio Diksmuide", legt algemeen directeur Frederik Chanterie uit.

Aan de werking van het kabinet is er weinig veranderd, vertelt dokter Katrien Goemaere, diensthoofd Medische Beeldvorming/Radiologie van het Jan Yperman Ziekenhuis. "Wij maken de dag zelf een verslag van de onderzoeken voor de huisarts of de specialist. De praktijk is elke werkdag open, onderzoeken gebeuren bij voorkeur op afspraak. De derdebetalersregeling is hier ook van toepassing."

RX - Ludo Walbrou

Artsen

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn