Hoe ziet mijn dag eruit?

Dagverloop

 • Ontbijt en verzorging rond 7u30
 • Middagmaal rond 11u
 • Middagrust voor alle kinderen tussen 12u en 14u
 • Namiddagverzorging
 • Avondmaal rond 17u

Tussen de verzorging en de verplichte rust door, ben je welkom in onze speelruimte.

Klasziekaal: onderwijs binnen het ziekenhuis

De West-Vlaamse ziekenhuizen sloegen de handen in elkaar om onderwijs dichterbij zieke, gehospitaliseerde kinderen te brengen. Ze richtten Klaziekaal op, een steunpunt voor onderwijs aan zieke kinderen in West-Vlaanderen, als tijdelijk proefproject met het oog op een implementatie op Vlaams niveau.

Als ziekenhuis heb je een erkenning als type 5-school nodig om onderwijs in te richten binnen de muren van het ziekenhuis. Het Jan Yperman ziekenhuis heeft deze erkenning voor de afdeling kinderpsychiatrie (Twoape). De kinderen die er in dagtherapie komen, kunnen er les volgen bij een gediplomeerde leerkracht. Op termijn zal Twoape verhuizen naar de hoofdcampus, maar zolang dit niet het geval is, kunnen gehospitaliseerde kinderen binnen het Jan Yperman Ziekenhuis geen gebruik maken van de ziekenhuisschool. De erkenning is namelijk verbonden aan de locatie.

Naast de type 5-scholen zijn er nog mogelijkheden om als kind onderwijs te genieten wanneer je niet in staat bent om les te volgen op school. Het is net die informatie die Klaziekaal wenst te bundelen en ter beschikking wenst te stellen van de ouders en de kinderen. Met Klaziekaal is een mooie samenwerking ontstaan tussen de type 5-scholen, vzw Bednet en de vzw School en Ziek Zijn. Op die manier is het dus mogelijk om de lessen te blijven volgen. De juf of meester kunnen ook langskomen op de afdeling.

Meer informatie vind je terug op de website:

Klasziekaal | Provincie West-Vlaanderen

Vraag ernaar op de dienst pediatrie of via de sociale dienst, mieke.staelens@yperman.net.

Bezoek

 • Bezoek van de ouders is de hele dag mogelijk. Andere bezoekers dienen zich aan de bezoekuren te houden.
 • De pediater komt dagelijks langs tussen 9u en 11u. Ook de hoofdverpleegkundige komt dagelijks langs in de voormiddag.
  Om kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorg te verlenen, is het belangrijk dat de verpleegkundigen informatie uitwisselen. Zo is er overleg tussen 6u30 en 7u, van 13u tot 13u30 en van 21u tot 21u30u.

Voeding

 • We bieden voor de kinderen een aangepaste voeding aan in samenspraak met de arts.
 • Een weekmenu hangt uit op het bord in de kamer, is dit niet het geval vraag er dan gerust naar. Een diëtiste komt dagelijks in de voormiddag langs op de kamer om de voeding voor de dag nadien op te nemen. Geef gerust de voorkeur voor je kind aan haar door.
  Ben je niet aanwezig maak dan gebruik van het weekmenu om de voorkeur van je kind aan te duiden en geef dit af in de verpleegpost. Voor de kinderen gelden dezelfde maaltijduren als voor de ouders.
 • Andere familieleden kunnen gebruik maken van de bistro op het gelijkvloers. Op weekdagen open van 9u tot 18u. Weekend en feestdagen open van 14u tot 18u.
Yperman interieur 17

Je kamer op de kinderafdeling

Bekijk het hier!
Speelkamer 1

Speelkamer deel 1

Bekijk het hier!
Speelkamer2

Speelkamer deel 2

Bekijk het hier!
NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn