12.05.2021

Coronatest nodig voor het buitenland?

Vertrek je binnenkort op reis naar het buitenland en moet je daarvoor een recente negatieve coronatest voorleggen? Voor een test kun je terecht in onze screeningspost in de Briekestraat 10 in Ieper.

Testen voor reis

Voor een test heb je 2 zaken nodig:

  • een afspraak in onze screeningspost
  • een CTPC-code

1. Maak een afspraak

Een coronatest kan enkel op afspraak. Een test laten afnemen kan in onze screeningspost in de Briekestraat 10 in Ieper.

Een afspraak maken gaat het snelst en eenvoudigst via mynexuz.be of via de Mynexuz-app (Android en iOS). Je kunt ook bellen naar het nummer 057 35 70 47.

De screeningspost in Ieper is elke dag (ook in het weekend en op feestdagen) open van 8.50 tot 18.10 uur.

Leg je afspraak tijdig vast, de plaatsen raken snel ingevuld. Check voor je een afspraak maakt zeker het reisadvies voor het land waar je naartoe gaat. Elk Europees land kan zelf bepalen hoe oud de negatieve coronatest maximaal mag zijn. Voor veel landen is dit max. 72 uur, voor andere 48 uur.

2. Vraag een CTPC-code aan

Om je te laten testen heb je steeds een CTPC-code (Corona Test Prescription Code) nodig. De test wordt terugbetaald (max. 2 tests per persoon) indien je nog niet de kans kreeg je volledig te laten vaccineren (+2 weken). Anders kost de test 55 euro.
De CTPC-code kan je aanvragen via www.mijngezondheid.be:

  • klik op ‘een code voor een gratis of betaalde PCR-test aanvragen’
  • login via itsme of e-ID en vul je gsm-nummer en e-mailadres in
  • je ontvangt de CTPC-code via sms

Breng de sms met de CTPC-code mee naar de screeningspost wanneer je langskomt voor je test. Opgelet: de CTPC-code voor een gratis test is 10 dagen geldig. Vraag de code dus tien dagen of minder voor je afspraak aan. De CTPC-code voor een betalende test is 30 dagen geldig.

Het resultaat van je test kun je na ongeveer 24 uur vinden op je digitaal coronacertificaat. Download hier de app. Met de QR-code in die app kun je bewijzen dat je recent negatief getest bent. Je vindt het testresultaat ook op Mynexuz.be, in de Mynexuzhealth-app (Android en iOS) en op mijngezondheid.be.

Heb je symptomen van COVID-19? Neem dan contact op met je huisarts. Die zal je eventueel doorverwijzen voor een coronatest. In dat geval wordt je test volledig terugbetaald door het RIZIV. Opgelet: ook in dit geval heb je een afspraak nodig om langs te komen voor een test!

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn