Naar het Jan Yperman Ziekenhuis

Ons ziekenhuis is eenvoudig te bereiken met de wagen, het openbaar vervoer, de fiets en te voet.

Welke ingang kiezen?

De hoofdcampus van ons ziekenhuis heeft drie ingangen:

  • De hoofdingang voor voetgangers, fietsers, bussen, mensen met een beperking en om (minder mobiele) mensen af te zetten: Briekestraat 12 8900 Ieper (volg de borden met 'Hoofdingang').
  • De bezoekersingang die toegang geeft tot de bezoekersparking: ter hoogte van de Briekestraat 20 8900 Ieper (volg de borden met 'P Bezoekers').
  • De ingang van de spoeddienst (tevens ingang voor leveranciers): ter hoogte van de Pilkemseweg 84 8900 Ieper (volg de borden met 'SPOED/Urgenties').

Te voet of met de fiets

De hoofdingang bevindt zich in de Briekestraat 12 in 8900 Ieper. Voor bezoekers is een ruime, overdekte fietsenstalling beschikbaar.

Met de wagen

Om de bezoekersparking te bereiken, gebruik je het adres Briekestraat 20 8900 Ieper. Het Jan Yperman Ziekenhuis beschikt over een ruime bezoekersparking. Lees hier meer over parkeren.

Met onderstaande routeplanner stippel je eenvoudig zelf je trip naar het Jan Yperman Ziekenhuis uit (klik op 'Route').

Met het openbaar vervoer

Bus

Voor de hoofdingang van ons ziekenhuis bevindt zich een halte van de lijnbussen 90, 91 en 92 (Ieper - Sint-Jan - Langemark - Westrozebeke - Roeselare).

Meer informatie op:

Afbeelding 20240109 133034 f576f4f1

Trein

Het station van Ieper ligt op ongeveer 2 kilometer van het Jan Yperman Ziekenhuis. Met buslijn 95 kun je van het station naar het ziekenhuis. Ga naar deze pagina voor de routeplanner van de trein.

Met onze eigen pendeldienst

Poperinge-Ieper

Tussen de hoofdcampus in Ieper en de polikliniek in Poperinge rijdt een gratis pendelbus voor patiënten en bezoekers.

  • Elk uur (van 6 tot 21 uur) vertrekt een bus vanop de parking van Poli Poperinge rechtstreeks naar het Jan Yperman Ziekenhuis.
  • Op het halfuur (van 6.30 tot 21.30 uur) vertrekt de bus vanuit het Jan Yperman Ziekenhuis terug naar de Poli Poperinge.

De pendelbus rijdt enkel op weekdagen, dus niet tijdens het weekend of op feestdagen.

Proefproject Armentières – Ieper

Woon je in de buurt van Armentières en kom je op bezoek naar het Jan Yperman Ziekenhuis? Dan kan je gebruik maken van een project dat voor een busverbinding tussen Armentières en Ieper zorgt. Dat project startte op 1 september en is lopende voor een jaar, omdat het nog in een proeffase zit.

Voor patiënten en bezoekers die in of rond Armentières wonen, is deze service dus welgekomen. De stopplaatsen zijn het station van Ieper en Armentières. Vanuit station te Ieper kan je via De Lijn naar het ziekenhuis. De bus route 95 brengt je tot aan de halte op de site van het ziekenhuis.

  • De busverbinding tussen Armentières en Ieper rijdt van maandag tot en met vrijdag, 7 ritten per dag, meestal 1 keer om de twee uur.
  • Meer info vind je op de website van De Lijn. Bekijk het hele aanbod van het proefproject hier.

Armentières > Jan Yperman Ziekenhuis (Ieper)

Station Armentières > bus 72 Ieper – Le Bizet naar station Ieper > station Ieper > bus 95 Ieper – Sint-Jan – Langemark – Westrozebeke – Roeselare

Jan Yperman Ziekenhuis (Ieper) > Armentières

Bus 95 Roeselare – Westrozebeke – Langemark – Sint-Jan – Ieper > halte Ieper station > bus 72 Ieper – Mesen – Armentières > station Armentières

Laatst gewijzigd op 16 januari 2024

Onze campussen
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn