Raadpleeg je dossier

Mynexuzhealth

Via Mynexuzhealth krijg je gemakkelijk en eenvoudig toegang tot jouw elektronisch patiëntendossier (EPD) o.a. online inzage in gevalideerde eindverslagen van onderzoeken, radiologische scans, raadplegingen, ziekenhuisopnames, laboresultaten,.... Dit kan zowel via een beveiligde webpagina als via de app (Android en iOS). Wil je meer informatie over hoe je je kunt aanmelden op Mynexuzhealth, klik dan hier.

Bekijk hieronder het filmpje over de werking van de app.PACSonWEB

Via PACSonWEB kun je je radiologische beelden online raadplegen. Hiervoor heb je een pincode nodigt die je na je onderzoekt krijgt van de dienst medische beeldvorming. Maak je gebruik van Mynexuzhealth via de app of de website, dan kun je daarin ook meteen je radiologische beelden bekijken.

Federaal gezondheidsportaal

Mijngezondheid is een online gezondheidsportaal, ook wel "Personal Health Viewer" genoemd. Via deze centrale toegangspoort krijg je zicht op verschillende persoonlijke gegevens over je gezondheid en over gezondheid in het algemeen.

Gegevensdeling

Wanneer worden gegevens automatisch gedeeld met andere zorgverleners?

Samen met een aantal andere Vlaamse ziekenhuizen hebben we een samenwerkingsverband met Mynexuzhealth over het elektronisch patiëntendossier. Jouw medisch dossier wordt tussen deze ziekenhuizen automatisch gedeeld. We hanteren hierbij een strenge toegangscontrole. Alleen zorgverleners die direct betrokken zijn bij jouw zorg zien jouw gegevens. Wat ze zien, hangt af van hun functie. Elke medewerker is daarbij gebonden aan het beroepsgeheim.

Wanneer geef je zelf toestemming om te delen met andere zorgverleners?

Voor zorgverleners die niet werkzaam zijn binnen het Mynexuzhealth samenwerkingsverband bepaal je zelf of ze je gezondheidsgegevens elektronisch en op een beveiligde manier met elkaar mogen delen, nu en in de toekomst.

Wat zijn de voordelen?

  • Je zorgverstrekkers zijn beter op de hoogte van je medische voorgeschiedenis.
  • Ze kunnen je beter en sneller behandelen.
  • Ze kunnen voorkomen dat je onnodige onderzoeken ondergaat.

Hoe geef je toestemming?

  • Je kan je toestemming meedelen bij opname of zelf registreren via www.patientconsent.be
  • Je kan je toestemming op elk ogenblik intrekken of bepaalde zorgverleners toegang weigeren.
  • Je medische gegevens zijn alleen beschikbaar voor die zorgverleners waarmee je een zorg- of therapeutische relatie hebt en die op het moment van je ziekenhuiscontact de kwaliteit en continuïteit van de zorg moeten kunnen garanderen.

Vragen?

Heb je vragen over het delen van jouw gezondheidsgegevens? Lees alle informatie in ons privacyreglement.

Contact

Laatst gewijzigd op 19 juni 2023

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn