21.10.2022

Dag tegen Kanker: 20 oktober 2022

Op de Dag tegen Kanker worden de oncologische patiënten in de watten gelegd. Ze kregen dit jaar bezoek van Maaike Cafmeyer en Marc Michils, directeur van Kom op tegen Kanker. Ook zorgde het Jan Yperman Ziekenhuis voor een praatcafé voor bezoekers, een kunstworkshop voor de patiënten en een lezing van Johan Swinnen.

DSC 0320

Maaike was aangenaam verrast dat patiënten spontaan spraken over de goede zorg die ze hier krijgen. “Vree tof hé? En ik heb er zelfs niet moeten uitsleuren”, lacht ze. “Het menselijk behandelen van de patiënten is heel belangrijk voor mij. Ik ben blij dat het Jan Yperman Ziekenhuis daarop inzet.” Ook voor de artsen, het verplegend en als voor het paramedisch personeel was de spontane lof van de patiënten een hart onder de riem.

DSC 0283

Maaikes engagement is persoonlijk. Haar mama kreeg 18 jaar geleden te horen dat ze borstkanker heeft. Haar mama is nog steeds in behandeling. Maar ze geeft de moed niet op. “Ik heb dat, denk ik, mee van mijn mama. Ze wil haar medepatiënten courage geven. Daarom ben ik vandaag ook naar hier gekomen.”

Naast het bezoek van de BV’s was er ook een praatcafé in het ziekenhuis, een kunstworkshop voor de patiënten en de lezing van Johan Swinnen.

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn