17.10.2022

Lezing Johan Swinnen op 20 oktober: Dag tegen Kanker

Op 20 oktober, Dag tegen Kanker, staan een aantal activiteiten gepland voor kankerpatiënten en hun naasten. Eén van die activiteiten is de lezing van Johan Swinnen. Die vindt plaats van 16 tot 18 uur in het auditorium van ons ziekenhuis.

Wil je er graag bij zijn? Stuur een mail naar petra.man@yperman.net

Johan Swinnen Fotograaf Raf Lehaen Light

De Lange Tocht: hoop in de strijd tegen kanker

Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Elf jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten, 'Post voor Compostela'. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen. In 2019 ondernam hij een nieuwe looptocht 'Beeldje bij beeldje' en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Tijdens de coronaperiode startte de actie 'Hou(t) me vast' waarmee Johan kankerpatiënten en hun naasten wat houvast wil geven.

Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Hierbij geeft hij ook wat uitleg over kanker, kankerpreventie en -behandeling. Aan de hand van foto's en filmfragmenten neemt hij ons mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop.

www.delangetocht.be

2021 loopfoto HMV 2
NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn