29.04.2024

Doe een bod op kattenkop ‘Jantje Yperman’!

We veilen kattenkop ‘Jantje’ ten voordele van De KLIMOP, de psychologische ondersteuning van kinderen die met kanker in hun gezin geconfronteerd worden.

10

Die originele kattenkop werd gedragen in de eerste grote Kattenstoeten in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Het gaat om een ontwerp van Frans Van Immerseel, die niet alleen de kostuums en wagens van de stoet ontwierp, maar ook die typische maskers. In de Kattenstoet die op 12 mei 2024 opnieuw door de straten van Ieper trekt, lopen nog altijd replica’s van die kattenkoppen mee.

Onze kattenkop ‘Jantje Yperman’ is aan ons ziekenhuis geschonken door een patiënt. Die wilde dat de opbrengst van zijn ‘Jantje’ dient voor een goed doel in ons ziekenhuis. We besteden het graag aan De KLIMOP, waar we kinderen psychologische ondersteuning bieden als hun ouders of grootouders door kanker worden getroffen.

Wie weet prijkt ‘Jantje Yperman’ binnenkort in jouw huiskamer, handelszaak of etalage? We veilen hem samen met originele programmaboekjes van Kattenstoeten in 1955, 1956 en 1957. En je krijgt er ook een Iepers katje bij, dat ooit van de Lakenhalle werd gegooid.

Bieden op de kattenkop kan tot 6 mei 16 uur. Dat via een berichtje op Facebook of via het invulbriefje aan ons onthaal. Veel succes en alvast bedankt!

1
NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn