19.08.2024

Haak een vergeet-me-nietje voor de Week van Dementie

In het kader van de Week van Dementie van 16 tot 22 september, roept het Jan Yperman Ziekenhuis iedereen op om deel te nemen aan een hartverwarmend project: het haken van kleine bloemetjes met de toepasselijke naam "vergeet-me-nietjes". Dat idee, ontstaan in de 'werkgroep dementie', heeft als doel om 1500 van die bloemetjes te verzamelen, evenveel als er mensen werken in het ziekenhuis.

Afbeelding 20240731 093958 4f7e14ae

Tijdens de Week van Dementie zullen personeelsleden, artsen en vrijwilligers van het Jan Yperman Ziekenhuis de bloemetjes dragen als teken van solidariteit en betrokkenheid bij mensen met dementie. Met dat gebaar wil het ziekenhuis benadrukken dat we mensen met dementie zien als volwaardige individuen die méér zijn dan hun ziekte. Het Jan Yperman Ziekenhuis wil zich namelijk inzetten als ‘dementievriendelijk ziekenhuis’ en waken over dementievriendelijke zorg binnen de hele organisatie.

Door samen te haken voor ons ziekenhuis, tonen we onze steun en creëren we bewustzijn voor de aandoening. We nodigen iedereen uit om hun haaknaalden op te pakken en bij te dragen aan het initiatief. De medewerkers en vrijwilligers van het ziekenhuis hebben intussen zelf al meer dan 600 bloemetjes gehaakt.

Hoe begin je eraan?

  • Voor een hartje: 2 losse steken, rondje maken met de vaste, 9 halve stokjes in het rondje​
  • Voor 5 bloemblaadjes: 3 losse steken, 3 stokjes, 2 losse steken, 1 vaste steek
  • Gebruik woldikte 3, graag in de kleuren blauw voor de blaadjes en geel voor het hartje.

Waar binnenbrengen?

  • De bloemetjes kunnen aan de balie van het ziekenhuis worden binnengebracht. Laat zeker je naam en e-mailadres achter in de doos aan de ziekenhuisbalie, zodat we je achteraf kunnen bedanken.

Samen verleggen we een steen in de rivier voor mensen met dementie.

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn