08.12.2021

Herdenkingstuin voor overleden patiënten en hun geliefden

De herdenkingstuin is een plek om alle mensen te herdenken - COVID-patiënten en alle anderen - van wie we in het ziekenhuis afscheid moesten en moeten nemen.

Covid herdenking Petra 3175

De pandemie heeft een grote invloed op ons allen. En zeker ook op alle mensen die een geliefde verloren aan COVID-19. Om dit te gedenken, heeft ons ziekenhuis een herdenkingstuin aangelegd, in het grasveldje voor de palliatieve eenheid. De tuin is een plek om alle mensen te herdenken - COVID-patiënten en alle anderen - van wie we in het ziekenhuis afscheid moesten en moeten nemen.

Er werden twee grote cirkels gecreëerd die samen een lemniscaat vormen (een liggende 8), het teken van oneindigheid, waarmee de eeuwigheid wordt gesymboliseerd. De zitbanken die de basis vormen van deze cirkels nodigen voorbijgangers uit om even plaats te nemen en stil te vallen. Op de banken staat de tekst 'Altijd geliefd… Nooit vergeten…' Midden in de cirkels werd een Japanse kerselaar aangeplant. De boom die in het voorjaar prachtige roze bloesems draagt staat symbool voor de vergankelijkheid van het leven.

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn