19.04.2024

Joeri Busschaert en de 'radiologen op afstand' winnen Zorgpersoonlijkheid van het Jaar 2024

Wat een fantastisch grote eer om verkozen te zijn tot Zorgpersoonlijkheid van het Jaar 2024! We zijn ongelooflijk trots op collega Joeri Busschaert en de 'radiologen op afstand': dr. Julie Desimpel, dr. Filip Borny, dr. Katrien Goemaere, dr. Xavier Hoste, dr. Sofie Allewaert en dr. Louis Flamée.

Afbeelding 20240419 063935 38751dc5

Zorgpersoonlijkheid van het Jaar 2024 Joeri Busschaert

"De Zorgpersoonlijkheid van het Jaar is iemand die erin geslaagd is zijn of haar organisatie naar een ander niveau te tillen, of uit te blinken op een andere manier. En dat is precies wat Joeri Busschaert en zijn straffe team van ‘radiologen op afstand’ hebben gedaan. Na de verwoestende aardbevingen in februari 2023 in Turkije en Syrië, besloot RX-verpleegkundige Joeri Busschaert naar het rampgebied af te reizen, als deel van het B-FAST-team. Daar bleek het veldhospitaal een tekort aan radiologen te hebben, en dus schakelde Busschaert zijn collega’s van het thuisfront in. Het was een intensief contact, waarbij er meermaals per dag gebeld en overlegd werd met het Ieperse artsenteam, en meer dan vierhonderd onderzoeken de revue passeerden.

Met deze award wordt de spirit en solidariteit van het volledige team in de bloemetjes gezet. Of zoals ze het bij Jan Yperman zelf zeggen: “Niemand was voorzien op deze hulpactie, maar iedereen stelde zich flexibel op. Dat is bewonderenswaardig.”

©kw.be https://kw.be/nieuws/samenlevi...

De volledige awardshow kan je hier bekijken:

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn