21.06.2023

Kankerpatiënte Maria schenkt opbrengst concert aan de oncologische diensten van het Jan Yperman Ziekenhuis

Maria Temperville heeft kanker en kan niet meer genezen. Op 7 mei organiseerde ze een etentje en concert voor vrienden en familie.

Maria 6

Zo’n kleine 100 mensen gingen op haar uitnodiging in en het werd een heerlijke dag met de West-Vlaamse zangeres Katrien Verfaillie achter de piano.

Maria zette een spaarvarkentje naast die piano en vroeg de aanwezigen vrijblijvend om een donatie. Op die manier haalde ze 1050 euro op ten voordele van de kankerafdelingen van het Jan Yperman Ziekenhuis.

Maria: “Ik ben alle medewerkers hier zo ongelooflijk dankbaar. Voor hun geduld, glimlach en ondersteuning. Ik kom al een hele tijd in het oncologisch dagziekenhuis over de vloer voor mijn kankerbehandelingen. Ik kan niet meer genezen, maar de tijd die ik nog krijg, wordt hier zo comfortabel mogelijk gemaakt. Ze gaan de 1050 euro die ik ophaalde ook goed spenderen. Mijn centen gaan naar de US-momenten van deze afdeling. Dat zijn workshops en sessies waarbij kankerpatiënten samenkomen voor een babbel en het delen van de soms heftige ervaringen. Met mijn centen gaan kankerpatiënten samen op daguitstap. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan hun welzijn.”

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn