08.05.2024

Kattenkop 'Jantje Yperman' brengt 320 euro op t.v.v. De Klimop

320 euro heeft 'Jantje Yperman' uiteindelijk opgebracht. Jantje, een Ieperse kattenkop van een kattenstoet uit de jaren '50, werd geveild ten voordele van De Klimop, de psychologische ondersteuning van kinderen die binnen het gezin (mama, papa, grootouder) met kanker te maken krijgen.

K2

Het grote typische masker werd door een patiënt geschonken aan één van onze kine's met de uitdrukkelijke vraag om er een goed doel in ons ziekenhuis mee te steunen. Het hoogste bod kwam uiteindelijk van Bart Man, directeur van het woonzorgcentrum Wintershove in Vlamertinge en lid van de Raad van Bestuur van het Jan Yperman Ziekenhuis.

Bart Man: "Ik ga de kattenkop in mijn living zetten, ik vind hem oprecht mooi. Mijn vrouw is kattenliefhebber en thuis hebben we wel wat 'kattenkunst' staan. 'Jantje Yperman' past perfect in die collectie. Daarnaast ben ik een rasechte Ieperling en toen ik als kind naar de kattenstoet ging kijken, maakten de koppen heuse indruk op me. Blij dat ik met de aankoop van een mooi stukje Iepers erfgoed meteen ook een waardevol project in het ziekenhuis kan ondersteunen."

Sieglinde en Katherine van De Klimop, psychologen JYZ: "Met deze mooie 320 euro willen we graag therapiemateriaal aankopen, zoals boekjes en gevoelskaartjes, maar ook knutselspullen en spelletjes. Het materiaal wordt gebruikt om samen met de kinderen te werken rond verwerking, verlies en rouw. We maken er samen bijvoorbeeld herdenkingsdozen en steunsteentjes mee. Daarnaast willen we met de opbrengt van 'Jantje Yperman' ook een knusse hoek inrichten in ons gesprekslokaal. Het bod van Bart Man is voor ons echt een opsteker. Dikke Merci!"

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn