30.06.2020

Maakte je de corona-infectie al door? Laat je testen!

Via een zogenaamde serologietest kan iedereen zich laten testen op antistoffen in het bloed tegen COVID-19 ('coronavirus'). Zo kom je te weten of je de infectie al hebt doorgemaakt of niet.

Sfeer labo2479

“Wie antistoffen in het bloed heeft, heeft de infectie reeds doorgemaakt", legt klinisch bioloog Stijn Jonckheere uit. "Het wordt algemeen aangenomen dat men na een eerste infectie met het coronavirus minstens deels immuniteit heeft opgebouwd en dus veel minder kans heeft op een nieuwe infectie door hetzelfde virus.”

Iedereen kan zich laten testen op een doorgemaakte infectie met COVID-19. Dit kan (enkel op afspraak) in de screeningspost in de Briekestraat 10 in Ieper (naast de hoofdingang van het ziekenhuis). Een afspraak maken kan telefonisch via 057 35 70 47.

Daarnaast is het onder bepaalde omstandigheden ook mogelijk om je te laten testen aan de hand van een PCR-test (neus/keelwisser). Die test toont een actieve infectie aan. Een PCR-test kan op doorverwijzing van de huisarts bij symptomen (volledig terugbetaald door het RIZIV), maar mensen kunnen zich ook zonder doktersvoorschrift laten testen in het kader van een internationale reis indien dit vereist wordt door de buitenlandse overheid. Een PCR-test kan op dezelfde 2 locaties, ook het telefoonnummer om een afspraak te maken is hetzelfde.

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn