12.07.2023

Met heel veel trots dopen we ons nieuw basketbalplein tot het 'Emma Meessemanplein'

Voortaan is er in Ieper een “Emma Meesseman plein”. Zoek voorlopig niet in het centrum van Ieper, dat komt later misschien nog. Het basketbalpleintje naast onze nieuwe vleugel kreeg vorige donderdag deze bijzondere eer. In deze vleugel wordt binnenkort 'Twoape', de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie ondergebracht en de jongeren zullen zich even kunnen ontspannen op dit pleintje.

Emma Meessemanplein 2
Emma Meessemanplein 4

Algemeen directeur Frederik Chanterie zorgde voor deze primeur samen met zijn bestuur en het comité van Levensloop Ieper. Emma is de meter van Levensloop Ieper en ze zet zich regelmatig in voor het goede doel. Dit werd nog eens dik in de verf gezet in aanwezigheid van talrijke Jan Yperman medewerkers en enkele leden van het comité Levensloop. Na het knippen van het lintje gooide Emma al even een balletje en deelde nadien gul handtekeningen uit aan jong en oud.

Een teken van dankbaarheid

Het is onze manier om Emma te eren en bedanken voor wie ze is op en naast het basketbalveld. Want naast haar bewonderenswaardige sportprestaties, zet Emma zich ook graag in voor de gemeenschap. Zo steunde ze onze (zorg)medewerkers tijdens de zware covidperiode door hen een filmpje te sturen. Ook is ze meter van Levensloop Ieper, een organisatie van Stichting tegen Kanker, die ons nauw aan het hart ligt.

"Met zo'n naam, wordt het gegarandeerd een plek waar iedereen die het nodig heeft, moed en doorzettingsvermogen zal vinden."
─ Frederik Chanterie, algemeen directeur van het Jan Yperman Ziekenhuis
Emma Meessemanplein 6
Emma Meessemanplein 7

Emma Meessemanplein 8

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn