23.10.2020

Stel je dringende zorg niet uit!

In de strijd tegen COVID-19 wordt een aantal ingrepen en onderzoeken uitgesteld. Belangrijk is dat alle dringende zorg blijft doorgaan, ons ziekenhuis is en blijft een veilige plek voor elke patiënt. Stel je operatie, behandeling of onderzoek niet op eigen initiatief uit, overleg steeds met je behandelende arts!

VW2 A3232
Infographic noodzakelijke zorg 2

Ons ziekenhuis zag de voorbije weken een grote toename in het aantal opgenomen patiënten met COVID-19. Op dit moment zijn 36 patiënten opgenomen, van wie 4 op intensieve zorgen. Dit heeft belangrijke gevolgen voor onze organisatie en werking, in de eerste plaats de personeelsbezetting.

De overheid heeft beslist dat alle Belgische ziekenhuizen tegen 26 oktober planbare, niet-dringende zorg moeten uitstellen voor een periode van vier weken. Het is belangrijk om even uit te leggen wat dit precies voor jou als patiënt, familielid en burger betekent.

Eerst en vooral: beslis niet op eigen initiatief om zorg uit te stellen! Dit gebeurt steeds in overleg met je behandelende arts. Je arts zal oordelen of je ingreep, behandeling of onderzoek eventueel uitgesteld kan worden en welke alternatieven er mogelijk zijn. Je zal altijd opgebeld worden door het secretariaat van jouw arts indien de afspraak verzet wordt naar een latere datum. Ga er dus niet zomaar van uit dat een ingreep of behandeling wordt geschrapt. Verder is het zo dat dringende/noodzakelijke ingrepen, niet-chirurgische daghospitalisaties, raadplegingen (consultaties) bij onze artsen, noodzakelijke revalidatie en poli-activiteit ook na 26 oktober gewoon doorgaan. Dringende opnames, opnames voor kankerbehandeling, dialyse en andere belangrijke en noodzakelijke behandelingen blijven doorlopen. Stel deze zorg niet uit, ze is van levensbelang!

Weet dat ons ziekenhuis een volledig veilige omgeving is en blijft, voor al onze patiënten. COVID-patiënten en niet-COVID-patiënten worden via geheel gescheiden trajecten behandeld. Ook onze spoedafdeling is volledig georganiseerd, aarzel zeker niet om naar de spoed te komen met (mogelijk) ernstige klachten zoals pijn op de borst, bewustzijnsverlies, breuken enzovoort.

We beseffen dat dit voor iedereen moeilijke tijden zijn. Weet dat we er in het Jan Yperman Ziekenhuis met alle artsen, alle verpleegkundigen en alle medewerkers álles aan doen om de zorg voor jou en je naasten te blijven verzekeren.

De volgende boodschap is zo belangrijk dat we ze nog eens herhalen: stel dringende zorg niet uit, ons ziekenhuis is volkomen veilig voor élke patiënt. Zorg er aub mee voor dat ook je ouders, familieleden, vrienden, buren en kennissen uit ongerustheid niet de zorg missen die ze nodig hebben. Wij zijn en blijven er klaar voor!

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn