28.09.2023

Tussentijdse audit informatieveiligheid: alle doelstellingen behaald!

Bij het Jan Yperman Ziekenhuis zitten jouw gegevens veilig.

Image008

Als ziekenhuis die heel wat privacygevoelige informatie beheert, is het evident dat er extra aandacht besteed wordt aan de beveiliging van data. Vorig jaar werd ons ziekenhuis hierop geauditeerd en behaalden we het ISO-certificaat 27001, dat is de wereldwijd hoogst erkende norm voor informatiebeveiliging.

Begin september kwam er opnieuw een externe auditor langs uit Nederland voor een kleinere, tussentijdse audit. 10 diensten werden onder de loep genomen, waarbij vooral werd uitgekeken hoe de opmerkingen van de vorige audit werden aangepakt. En jawel hoor: alles netjes afgevinkt en géén extra opmerkingen!

Algemeen directeur Frederik Chanterie bedankt iedereen voor de inzet. Want veilig en correct omgaan met patiëntengegevens is teamwerk en prioritair in ons ziekenhuis.

Ook Niels Vermeersch (Data Protection Officer) is tevreden over het teamwerk: “Het afgelopen jaar werkten we hard aan de afwijkingen uit het vorige auditrapport. We willen koste wat het kost ons certificaat veiligstellen. Informatieveiligheid is geen one-man job. De samenwerking tussen de verschillende diensten verloopt hier zeer vlot. Iedereen heeft de neus in dezelfde richting. Maar het werk is nooit 'af', we hebben nu al nieuwe doelstellingen en werken aan verbetering. Onze nieuwe awareness campagne en lokale ambassadeurs op de diensten maken hier deel van uit. Meer info volgt …”.

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn