21.12.2023

Welverdiend pensioen voor dokter Johan Boury en apotheker-bioloog Luc De keersmaecker

Op woensdag 20 december zwaaide ons ziekenhuis op gepaste wijze dr. Boury en apotheker-bioloog Luc De keersmaecker uit. Beiden genieten binnenkort van een -hopelijk heerlijk- pensioen.

Afbeelding 20231220 103535 4cb71322

We vroegen hen wat Jan Yperman voor hen betekent.

Afbeelding 20231220 103551 2e029591

Apr.-biol. Luc De keersmaecker: “De fusie 25 jaar geleden was een moeilijke periode, maar door de schaalvergroting kreeg het labo wel de kans om performant te groeien. Ik kon me toeleggen op mijn deelgebied, hematologie. Er werden nieuwe toestellen aangekocht en nieuwe technieken aangewend, zoals flowcytometrie. Andere (lees: grotere) ziekenhuizen kwamen kijken hoe wij bijvoorbeeld een adequaat bloedtransfusiebeleid uitrolden in Ieper. Het leverde ons labo zelfs de “prijs voor excellentie in ziekenhuismanagement 2010” op voor de organisatie van traceerbaarheid bij transfusies. Ik wil de artsen-aanvragers van het ziekenhuis bedanken voor hun vertrouwen en motiverende woorden de voorbije jaren, alsook de vele zeer bekwame labocollega’s en -medewerkers voor de steun en samenwerking. Dank!”

Afbeelding 20231220 103601 c8c31c6a

Dr. Johan Boury: "Jan Yperman. Mijn cruiseschip en tweede thuishaven 34 jaar lang. Ik ben lid van een generatie die een enorme evolutie doormaakte. Een onomkeerbare evolutie zowel technisch als organisatorisch. Een evolutie in infrastructuur, maar ook in de alles omarmende digitalisering van het medische gebeuren. Ik was getuige van het uitgroeien van het ziekenhuis tot een groots luxueus cruiseschip dat gepaste aandacht geeft aan zijn passagiers, de patiënten, maar ook aan het personeel. Ik verlaat dat cruiseschip bij een volgend aanmeren. Ik zwaai het verdertrekkende schip uit, in de wetenschap dat ik de passagiers én de bemanning een warm hart toedraag! Ik wens het een goede voortgezette vaart toe!"

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn