Op de geheugenkliniek doet men een multidisciplinair onderzoek naar geheugenproblemen, vergeetachtigheid, …

Het team bestaat uit deskundigen die vertrouwd zijn met het uitvoeren van specifieke tests en de beoordeling ervan. Zo wordt gezocht naar de oorzaak van stoornissen van het geheugen die belemmerend zijn voor het dagelijks functioneren.

Artsen

Het onderzoek

De arts zal je, samen met de psychologe, een aantal vragen stellen om al een eerste beeld te krijgen van de geheugenproblemen. Daarna volgen gesprekken met de psycholoog en ergotherapeut. De psycholoog zal een aantal specifieke ‘cognitieve’ tests bij je uitvoeren. Ze peilt naar de aandacht, de concentratie en de werking van het geheugen.

Aansluitend praten de psycholoog en de ergotherapeut ook met jouw inwonende partner of een andere naaste. De psycholoog peilt naar wijzigingen in het gedrag. Het gesprek met de ergotherapeut is bedoeld om beperkingen op te sporen in de dagdagelijkse activiteiten.

Via deze gesprekken en testen trachten ze zo nauwkeurig mogelijk jouw problematiek te beschrijven voor de arts. Veelal plant de arts ook een hersenscan of een NMR.

Wat na het onderzoek?

Na de bekendmaking van de resultaten, formuleert het team een diagnose en behandelingsplan. De artsen geven jou en jouw familie advies over hoe je kan omgaan met geheugenverlies en met de onrust en de angst die ermee gepaard gaan.

Natuurlijk houdt het medisch team van de geheugenkliniek je huisarts op de hoogte over jouw toestand, en krijgt hij of zij steeds de resultaten van de onderzoeken en het behandelingsvoorstel.

Indien medicatie voor de ziekte van Alzheimer aangewezen is, zorgt de geheugenkliniek voor de aanvraag voor terugbetaling door het ziekenfonds. Bij beginnende dementie kan jouw thuiszorg worden uitgebreid of is er een heroriëntatie naar dagopvang of een rust- en verzorgingstehuis.

Geheugenkliniek

Raadpleeg hier onze brochure

Gebogen lijn

Geheugenkliniek verwijsbrief

Download hier de verwijsbrief.
Gelieve dit document mee te brengen naar de afspraak, of op voorhand te bezorgen via GDZH@yperman.net.
Of vul hier het formulier online in.

Voor bewoner wzc

Download hier de verwijsbrief voor bewoner woonzorgcentrum.
Gelieve dit document mee te brengen naar de afspraak, of op voorhand te bezorgen via GDZH@yperman.net.
Of vul hier het formulier online in.

Gelieve voor een afspraak steeds telefonisch contact op te nemen via 057 35 62 71.

Gebogen lijn

Laatst gewijzigd op 12 maart 2024

Waarvoor kan je bij ons terecht?

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn