18.09.2020

COVID-test: belangrijke info

Heb je symptomen of vermoed je dat je misschien corona hebt? Kom niet naar onze spoedafdeling voor een COVID-test (tenzij je ernstige symptomen hebt), maar neem contact op met je huisarts.

I Stock 1225205799

Je huisarts zal voor jou een COVID-test regelen in onze screeningspost in Ieper en binnen de 24 uur na de test krijg je het resultaat via je huisarts of de Mynexuzhealth-app. Sommige huisartsen nemen ook zelf de test af. In dat geval kun je het staal makkelijk en snel aan ons labo bezorgen via de speciaal voorziene brievenbus aan de screeningspost in de Briekestraat 10 in Ieper. Je hoeft niet in de rij te wachten, de brievenbus wordt veelvuldig geledigd. Zorg dat je staal in een zakje zit dat goed dichtgeritst is.

Kom dus niet op eigen initiatief of zonder afspraak naar onze screeningspost. Je hebt steeds een doorverwijzing van je huisarts nodig en een afspraak, zo wordt je test ook volledig terugbetaald door het RIZIV.

Enkel indien je op reis gaat naar een land dat een negatieve PCR-test vereist, kun je zonder doktersvoorschrift een afspraak maken in onze screeningspost. Dat kan op 057 35 70 47. In dat geval wordt de test niet terugbetaald door het RIZIV.

Bel enkel naar het nummer 1733 of de huisarts van wacht wanneer je gezondheidsklachten hebt, niet om het resultaat van je COVID-test op te vragen of 'contacttracing' op te zetten aub.

Meer info over onze coronamaatregelen vind je hier.

Met jouw hulp krijgt élke patiënt snel de juiste zorg op de juiste plaats en door de juiste zorgprofessional. Dankjewel!

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn