De dienst Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie corrigeert de functie en de vorm van een lichaamsdeel. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen reconstructieve en esthetische chirurgie.

Artsen

Dr. De Frene spitst zich toe op algemene plastische en esthetische chirurgie, borstreconstructie met autoloog weefsel en microchirurgie.

Plastische heelkunde is een discipline die zich focust op:

  • Esthetische of cosmetische chirurgie wordt uitgevoerd om vormen maar ook functies van een bepaald lichaamsdeel te herstellen. Voorbeelden zijn facelifts, ooglidchirurgie, wenkbrauwlifts en huidvernieuwing, diverse rimpelcorrecties, neuscorrectie, oorcorrectie, littekencorrectie, liposculptuur, dijlift, armlift, borstvergroting, borstverkleining, borstlift en buikwandplastie ...
  • Reconstructieve of herstellende chirurgie heeft als doel abnormale structuren van het lichaam ten gevolge van ontwikkelingsstoornissen, aangeboren defecten, ongevallen, infecties, tumoren of andere ziekteverschijnselen te corrigeren. Meestal worden deze ingrepen verricht om functies te verbeteren of om zo dicht mogelijk een normale verschijningsvorm te benaderen. Voorbeeld is een borstreconstructie na een amputatie.

Laatst gewijzigd op 27 november 2023

Waarvoor kan je bij ons terecht?

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn