Stomatologie (mond-, kaak- en aangezichtschirurgie)

Stomato

Wie klachten of problemen heeft in de mond, de hals of het gelaat kan op doorverwijzing van de huisarts of tandarts onderzocht en behandeld worden op de dienst stomatologie, ook bekend als de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie of kortweg MKA.

Artsen

Op de dienst stomatologie kan je terecht voor de behandeling van aandoeningen in het hoofd- en halsgebied.

Dit kan gaan van moeilijke tandextracties en het verwijderen van wijsheidstanden, het wegnemen van cysten en de behandeling van infectieuze aandoeningen tot het plaatsen van één of meerdere tandimplantaten. Ook tal van heelkundige interventies die deel uitmaken van een orthodontische behandeling behoren tot de mogelijkheden zoals het vrijleggen van ingesloten tanden, het plaatsen van botankers of grotere kaakoperaties (kaakosteotomie).

Daarnaast biedt de dienst stomatologie ook oplossingen aan voor aandoeningen van het kaakgewricht, voor goedaardige en kwaadaardige letsels van de huid en de slijmvliezen, voor problemen met de speekselklieren, voor snurken en OSAS (obstructieveslaapapneusyndroom) alsook bij breuken in het gelaat.

Behoud en herstel van zowel functie als esthetiek gaan daarbij altijd hand in hand.

Op de dienst stomatologie kunnen tot slot ook patiënten terecht voor tandverzorging onder narcose of sedatie indien een behandeling onder plaatselijk verdoving niet mogelijk is. Deze zorg wordt opgenomen door een ervaren narcodontiste.

Voor meer informatie over de dienst stomatologie verwijzen we ook graag naar deze pagina.

Laatst gewijzigd op 27 november 2023

Waarvoor kan je bij ons terecht?

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn