De dienst spoedgevallen van het Jan Yperman Ziekenhuis is een groeiende dienst waar 24u/24u kwaliteitsvolle en efficiënte urgente zorg wordt aangeboden. Dit betekent dat er de klok rond een team van gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen en ambulanciers klaarstaat voor de opvang, stabilisatie en behandeling van patiënten met een acuut probleem.

Wanneer word je geholpen?

Uiteraard spannen onze medewerkers zich in om je wachttijd zo kort mogelijk te houden en je het nodige comfort te bieden. Je wordt ontvangen en administratief ingeschreven door het secretariaat van de spoedgevallendienst. De triageverpleegkundige wordt onmiddellijk verwittigd. Een eerste belangrijke principe dat we binnen de spoedopname hanteren is 'hoe dringender de situatie, hoe sneller je geholpen wordt.' De triageverpleegkundige geeft je na een kort onderzoekje een identificatiebandje en een urgentie-kleurcode. Deze code bepaalt in eerste instantie de ernst van je aanmelding, maar geeft ook een indicatie over de wachttijd tot het eerste contact met de arts.

Hoe lang moet je wachten?

Wanneer medewerkers reanimaties moeten uitvoeren of ziekenwagen- en MUG-oproepen krijgen, kunnen de wachttijden op Spoed oplopen. Ook wanneer veel patiënten tegelijkertijd naar de spoedgevallendienst komen, kan dit een invloed hebben op de snelheid waarmee zorg verleend wordt. Via het infoscherm in de wachtzaal informeren wij je hierover.

Onderstaande video toont je hoe het triagesysteem werkt en waarom je soms even moet wachten op de spoedafdeling.

Waar vind je de Spoed?

Gelijkvloers - route 66

Raadpleeg hier de brochure

Maarten Delaere 3 camera RAW

Hoofdverpleegkundige

Maarten Delaere

Onthaal spoed

Onthaal

Klik hier
Spoedbox

Spoedbox

Klik hier
Trauma care

Trauma care

Klik hier

Laatst gewijzigd op 14 juni 2023

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn