Andrologie of de ‘studie van de man’ omvat de diagnostiek en behandeling van stoornissen in de mannelijke fertiliteit, de hormoonproductie (o.a. testosteron) en de seksuele functie.

Artsen

Dr. A. Nollet behaalde een erkenning als Clinical Andrologist aan de European Academy of Andrology in Turijn (2001).

De voorgestelde behandeling bij mannelijk subfertiliteit gebeurt in nauw overleg met dr. Ilse Vanderbeke, de gynaecoloog die in ons ziekenhuis verantwoordelijk is voor de geassisteerde voortplantingstechnieken (cf. onderdeel 'Behandelingen').

Bij onvoldoende productie van het mannelijk hormoon door een stoornis ter hoogte van de teelballen of de hypofyse, zal worden overwogen om te starten met testosterontoedieningen. De praktische regeling en de eventuele mogelijkheid van terugbetaling zullen tijdens de andrologische consultatie worden besproken.

Na een uitgebreide hormonale screening en het instellen van een behandeling, zal bij blijvende erectiestoornissen doorverwezen worden naar de dienst Urologie.

Consultaties

  • Dr. Nollet: maandag voor- en namiddag, dinsdag voor- en namiddag, donderdagvoormiddag en vrijdagnamiddag: enkel op afspraak.
  • Dr. Deconinck: maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag, vrijdagnamiddag: enkel op afspraak.

Alle consultaties gebeuren na afspraak via het secretariaat Endocrinologie-Diabetologie.

Laatst gewijzigd op 27 november 2023

Waarvoor kan je bij ons terecht?

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn