De wondzorgkliniek is opgezet voor patiënten met complexe wonden of moeizaam helende wonden die gespecialiseerd advies vragen. Wij streven ernaar nauw samen te werken met jouw huisarts en thuisverpleegkundige om alle facetten van jouw zorg te begrijpen. De goede heling van een wonde hangt immers af van een brede waaier aan factoren die elk hun rol spelen en elk even belangrijk zijn.

Met welke wonden kan ik terecht in de wondzorgkliniek?

Je kan met alle wonden bij ons terecht. Indien het nieuwe of weinig complexe wonden betreft adviseren wij je eerst jouw huisarts te contacteren. Indien nodig kan hij/zij jou steeds naar ons doorverwijzen.

Wij behandelen onder meer:

Bijzondere wondzorg:

 • voor stomaproblemen is er een aparte raadpleging stomazorg op donderdag (H. Terryn en abdominale chirurgen)
 • voor diabetische voetwonden kan je ook terecht op de diabetische voetkliniek (donderdagmiddag)

Wat zijn de voordelen van de wondzorgkliniek?

 • Snelle diagnostiek
  • In onze wondzorgkliniek werken verschillende specialisten en paramedici samen om de kwaliteit van jouw wondzorg te verbeteren. Door samen te werken met onder meer chirurgen, orthopedisten en internisten kunnen we een snelle diagnostiek en nauwgezet behandelplan aanbieden. Zo kan, indien nodig, onmiddellijk met een echo duplex een nazicht van jouw aders en slagaders uitgevoerd worden.
 • Paramedisch advies
  • In de wondzorgkliniek werken wij samen met voedingsdeskundigen, kinesisten, rookstopbegeleiding …
 • Ambulante zorg met mogelijkheid tot ziekenhuisopname
  • Indien nodig kunnen wij jou voorstellen een korte opname te plannen. Gedurende de opname kan intensieve wondzorg en zo nodig chirurgisch debridement leiden tot de eerste helingstendens. Eens deze ingezet doen we er uiteraard alles aan om verdere thuiszorg mogelijk te maken.
 • Toegang tot de nieuwste wondzorgtechnieken
  • Onze wondzorgverpleegkundige volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet.

Contact

Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer 057 35 72 00. We zijn elke werkdag tussen 11 en 12 uur te vinden op route 51.

Wat breng je mee naar de raadpleging?

Omdat de zorg voor jouw wonde een zorg van allen is, is het wenselijk dat ook jouw huisarts en eventueel jouw thuisverpleegkundige op de hoogte zijn van jouw komst. Zij kunnen telefonisch of schriftelijk hun bijdrage leveren door informatie met jou mee te geven.
Zo weten we graag welke medicatie je inneemt, welke aandoeningen je hebt die van belang kunnen zijn, en ook de geschiedenis van jouw wonde en de behandeling die reeds werd aangewend is van belang.

Terug naar boven

Laatst gewijzigd op 27 november 2023

Waarvoor kan je bij ons terecht?

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn