Je verblijf in het ziekenhuis

Om je verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te maken, hebben we enkele afspraken vastgelegd over de dagindeling, de verpleging en de maaltijden. We vragen je om hiermee rekening te willen houden tijdens je verblijf.

Verpleegkundige - computer

Dagindeling

Meestal is de eerste hospitalisatiedag bestemd voor de medische onderzoeken die nodig zijn voor de diagnosestelling of het preoperatief onderzoek. Nadien zal de dagindeling afhankelijk zijn van de behandeling. Aangezien het onmogelijk is om dit op voorhand te bepalen, zullen de arts en de verpleegkundigen je hiervan tijdig verwittigen.

Gelieve telkens wanneer je de afdeling verlaat, de hoofdverpleegkundige hiervan te verwittigen. Draag steeds een kamerjas wanneer je je kamer verlaat.

De arts komt regelmatig bij je langs. Indien je over bepaalde zaken rond je gezondheidstoestand, je behandeling of je ingreep bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om de arts de nodige vragen te stellen. De verpleegkundigen kunnen je het tijdstip van het artsenbezoek meedelen.

Verpleging

Wij streven ernaar om je tijdens je verblijf zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundigen te laten verzorgen en begeleiden.

De verpleegkundige zal samen met je nagaan voor welke zorgen je zelf kan of wenst in te staan. Om dit mogelijk te maken, kan het gebeuren dat de verpleegkundigen je persoonlijke vragen stellen. Zij zijn samen met alle andere ziekenhuismedewerkers gebonden aan het beroepsgeheim en zullen op een zeer vertrouwelijke manier met deze gegevens omgaan.

Maaltijden

Voor het ontbijt, het middagmaal en het avondmaal krijg je de keuze uit een uitgebreid aanbod van gerechten en ingrediënten (met aangepaste porties indien wenselijk). Het menu kun je navragen aan de persoon die langskomt om je maaltijdkeuze te registreren.

De maaltijden worden doorgaans op de volgende tijdstippen opgediend:

 • Ontbijt vanaf 7.30 uur
 • Middagmaal vanaf 11.30 uur
 • Koffie met versnapering vanaf 14 uur
 • Avondmaal vanaf 17.30 uur

Aangepaste voeding

De diëtiste zorgt ervoor dat je het dieet krijgt dat de arts voorgeschreven heeft. Zij bezoekt je regelmatig om te polsen naar je bevindingen over de geserveerde maaltijden. Ze kan eveneens langskomen om je, ter voorbereiding van je ontslag, inlichtingen en suggesties te geven waarmee je thuis verder aan de slag kunt.

Voorzieningen

Op de kamer

In de kamer zijn er diverse voorzieningen die ervoor zorgen dat je verblijf zo aangenaam mogelijk kan verlopen, zoals:

 • Telefonie: indien je een telefoon op de kamer wenst krijg je een persoonlijke en geheime code. Hou er rekening mee dat bellen vanuit het ziekenhuis duurder is dan van thuis.
 • Gratis radio, televisie en internetaansluiting
 • Kluisje

Andere

 • Kranten aan het onthaal
 • Post ontvang je dagelijks op je kamer
 • Ziekenhuisbibliotheek: meer info via de hoofdverpleegkundige
 • Kapper, pedicure, manicure: afspraken via de verpleging
 • Bistro
 • Shop in de zorgstraat

Regels en afspraken

Diefstalpreventie

In elk drukbezocht gebouw bestaat het risico op diefstal van waardevolle voorwerpen of geld. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor de schade ten gevolge van verlies of diefstal.

Gelieve daarom volgende afspraak op te volgen:

Hou geen grote sommen geld of waardevolle voorwerpen (bankkaarten, juwelen...) bij je op de kamer. In het ziekenhuis heb je alleen wat kleingeld nodig (restaurant, drankautomaat, enz). Wanneer je toch het slachtoffer wordt van diefstal, meld je dit aan de verpleegkundigen.

Rook- en alcoholverbod

Binnen het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Ook het gebruik van alcohol is niet toegelaten.

Bezoekuren

Bekijk hier onze bezoekuren.

Ontslag

Je kan het ziekenhuis effectief verlaten wanneer je van de arts je ontslagbrief hebt ontvangen. Dat gebeurt meestal in de loop van de voormiddag. Meer info over het ontslag vind je op deze pagina.

Terug naar boven

Laatst gewijzigd op 27 december 2023

NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn