Om de patiënt beter te leren kennen en de gezondheidstoestand te kunnen evalueren, zal de anesthesist een preoperatief dossier aanleggen. Je huisarts of behandelende arts kan hierbij helpen.

Het preanesthesie-onderzoek is belangrijk. Het laat toe de risico's, die aan elke ingreep verbonden zijn, te definiëren. Wij verzoeken je de preoperatieve vragenlijst correct en waarheidsgetrouw te beantwoorden. Het gaat immers om je veiligheid en gezondheid. Veel aandacht zal besteed worden aan de geneesmiddelen die je inneemt. Zelfs een aspirientje tegen de hoofdpijn, ingenomen enkele dagen vóór de ingreep, kan belangrijk zijn!

Om het angstgevoel voor de ingreep te verminderen, kan de anesthesist een premedicatie voorschrijven. Dit is een geneesmiddel dat je voorbereidt op de anesthesie en je in zekere mate kalmeert. Bij dagziekenhuis of kort verblijf wordt dit meestal niet gedaan.

Je arts kan het best oordelen welke geneesmiddelen je al dan niet verder mag innemen. Je huisarts is goed geplaatst om je preoperatief voor te bereiden en zal dan ook een gericht preoperatief dossier opstellen. Geneesmiddelen voor het hart en de longen, cortisonepreparaten, anti-epileptica en maagzuurremmers mogen de ochtend van de operatie genomen worden met een slokje water. Bloedverdunners moeten voor de operatie gestopt worden.

De anesthesist die de narcose verzorgt, is niet noodzakelijk dezelfde persoon die je preoperatief gezien hebt, maar hij/zij is wel ingelicht door de andere anesthesist. Bij dringende opname in het ziekenhuis zal de anesthesist je kort voor de inleiding van de anesthesie in het operatiekwartier spreken.

De preoperatieve consultatie is bereikbaar op het telefoonnummer 057 35 61 21 tussen 8.30 en 18 uur.

Route 79 preop
NIEUWSBRIEF
Swoosh element
Gebogen lijn Gebogen lijn